Zlínské kruhy 2023 - Handicap Zlín
Nacházíte se: Nástěnka / Sportovní klub

Zlínské kruhy 2023

7. 4. 2023

Jubilejní 10. ročník "nášeho" turnaje - na výbornou...

V sobotu 1. dubna 2023 se uskutečnil jubilejní 10. ročník turnaje ve zvukové střelbě „ZLÍNSKÉ KRUHY“. Uspořádal jej náš oddíl zrakově postižených sportovců SK Handicap Zlín v sídle Oblastní odbočky Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých na Jižních Svazích ve Zlíně. Akce se zúčastnilo 22 zrakově postižených střelců z Lovosic, Prahy, Olomouce, Kyjova a z domácího oddílu.
Stříleli nejdříve z laserové pistole na dvou střelnicích, na každé 10 soutěžních ran. Následně pak soutěžili ve střelbě z optické pušky, také na 10 soutěžních ran. Pro upřesnění, střílelo se na počítačových trenažérech, přičemž pro srovnání handicapů všech sportovců mají všichni soutěžící na očích neprůhledné brýle. Na terč jsou navádění zvukem ze sluchátek (čím míří blíže ke středu, tím vyšší slyší tón). Druhou střelnice nám ochotně zapůjčil oddíl z Kyjova, za což jim děkujeme. Turnaj proběhl bez technických problémů.

Výsledky střelby z pistole:
1.    V soutěži žen zvítězila Martina Policarová z TJ ZORA Praha (188 b.). Druhé místo obsadila po rozstřelu Eva Macháčková z SK Handicap Zlín (187 b.) před Irenou Šourkovou z ASK Lovosice (187 b.).
2.    V soutěži mužů dosáhli nejlepšího výkonu (187 b.) hned 3 střelci a tak o pořadí rozhodl až rozstřel na 3 výstřely. V rozstřelu ukázal nejpevnější nervy Milan Hradil před Jaroslavem Rozsypalem (oba SK Handicap Zlín) a Michalem Hlaváčem z SK Olomouc SIGMA MŽ.
3.    V soutěži smíšených dvojic zvítězili Martina Policarová s Josefem Grunclem z TJ ZORA Praha (373 b.) před dvojicí Eva Macháčková - Zdeněk Hradil (355 b.), třetí místo obsadila dvojice Helena Hradilová - Milan Hradil (345 b.) - obě dvojice z SK Handicap Zlín.

Výsledky střelby z pušky:
1.    V soutěži žen zvítězila Irena Šourková z ASK Lovosice (92 b.) před Evou Macháčkovou z SK Handicap Zlín (89 b.) a Martinou Policarovou z TJ ZORA Praha (85 b.).
2.    V soutěži mužů obsadili stupně vítězů střelci z domácího oddílu SK Handicap Zlín. Zvítězil Milan Hradil (93 b.) před Jaroslavem Rozsypalem (89 b.) a Zdeňkem Hradilem (87 b.)
3.    O vítězi smíšených dvojic rozhodoval opět rozstřel - v něm zvítězila dvojice Eva Macháčková - Zdeněk Hradil (176 b.) před Helenou Hradilovou s Milanem Hradilem (176 b.) - obě dvojice z SK Handicap Zlín. Třetí místo obsadila dvojice Martina Policarová - Josef Gruncl z TJ ZORA Praha (169 b.).

Byli vyhlášeni i absolutní vítězové turnaje, kdy se hodnotil nejlepší součet z obou disciplín. V soutěži žen zvítězila Irena Šourková z ASK Lovosice (279 b.) a v soutěži mužů zvítězil Milan Hradil z domácího oddílu SK Handicap Zlín (280 b.).
V rámci turnaje proběhl i vložený závod, ve kterém si mohli vyzkoušet zvukovou střelbu i naši průvodci a pomocníci.
Velké poděkování patří dobrovolníkům, kteří nám po celý den pomáhali. Soutěž v pistoli řídil Petr Zeman, střelce navigovali Dalibor Otáhal, Alois Minařík, soutěž v pušce zabezpečoval Michal Hradil, Karolína Hefková pomáhala při navigaci střelců a také se starala o občerstvení.

Turnaj se konal za podpory těchto laskavých sponzorů:
•    Česká spořitelna a. s.
•    Oční klinika GEMINI Zlín
•    Pivovar Malenovice Zlínský švec
•    Svoboda a Březík – pečivo s.r.o.

Dárci akci podpořili finančními nebo věcnými dary pro vítěze. Moc jim všem děkujeme.

 

 

Zvětšit